Mijn eerste huis


Als starter zet jij de eerste stappen op de woningmarkt. Je wilt een huis kopen, een lening afsluiten en precies weten wat er allemaal bij komt kijken. Wij wijzen je de weg.

Wat wij voor jou als starter doen

Een eerste huis kopen
Een eerste huis kopen, spannend! Soms lijkt het ook onmogelijk. Wij kijken wat er wél kan en geven je inzicht in je mogelijkheden.
Je eerste lening
Waarschijnlijk is dit de eerste hypotheek die je afsluit. Er komt van alles bij kijken. Als starter kun je profiteren van een aantal voordelen. Wij vertellen je welke.
En antwoord op al je vragen
Wij zijn zelf natuurlijk werkzaam in de makelaardij én we hebben korte lijnen met een aantal erkend hypotheekadviseurs. Hierdoor hebben wij een antwoord op al jouw woonvragen.

Je eerste huis kopen

Als je start op de woningmarkt, wil je waarschijnlijk voor het eerst een eigen huis kopen. Of je nu een starterswoning wil kopen of een ruim opknaphuis, voordat je de sleutel echt in handen hebt, moet er nog een hoop gebeuren. Je eerste huis kopen is altijd spannend. Er komt veel informatie op je af en het is zeker geen kleine uitgave. Om jou met een gerust gevoel het koopproces in te laten gaan, bieden we jou alle informatie en hulp die jij op dit moment nodig hebt. Hulp en onafhankelijk advies is prettig. Wij kunnen jou helpen bij de hele woonreis: van het kopen van een woning, het afsluiten van een passende hypotheek tot het verzekeren van jouw eigen huis en inboedel.

Ik wil vrijblijvend startersadvies!

starter in sittard

Gratis startersgesprek (en kennismaking)

Wij ondersteunen je volledig bij deze grote aankoop. Dat begint bij vragen als:

 • Wat kan en wil je lenen?
 • Hoeveel spaargeld kan en wil je inleggen?
 • Wat is het verschil tussen een startershypotheek en een starterslening?
 • Kan ik een hypotheek krijgen met studieschuld?
 • Ik heb geen vast contract, kan ik toch een hypotheek krijgen?

Wij vertellen je graag meer over deze belangrijke stappen en staan klaar om al je vragen hierover te beantwoorden. Wil je een kennismakingsgesprek met een van onze makelaars? Vul dan het formulier in.

Komt er (te) veel op je af?

Wij zijn er voor starters
Als starter op de woningmarkt is het kopen van je eerste huis een spannende stap. Gelukkig zijn wij er als aankoopmakelaar om je door dit vaak ingewikkelde proces te loodsen. Vanaf het moment dat je de eerste bezichtigingen plant tot het zetten van je handtekening op de koopovereenkomst, zijn wij aan jouw zijde.

Altijd de beste deal voor jou
Onze deskundigheid komt goed van pas, vooral tijdens de bezichtigingen. We wijzen je op belangrijke aspecten van de woning die je misschien over het hoofd zou zien. En tijdens de onderhandelingen zetten we ons in om de beste deal voor jou te sluiten. Met onze kennis van de markt en ervaring in het onderhandelen streven we ernaar om jouw belangen optimaal te behartigen.

Koop met zekerheid
Daarnaast bieden we juridische begeleiding om ervoor te zorgen dat alle juridische aspecten van de transactie correct worden afgehandeld. Of het nu gaat om het controleren van de koopovereenkomst of het begeleiden van de inspectie van de woning, wij zorgen ervoor dat alles volgens de regels verloopt. Met ons aan jouw zijde kun je met vertrouwen kopen!

Ja, ik wil ontzorging met een aankoopmakelaar

Hét voordeel van kempen en oberdorf: alles onder één dak!

Waarom moeilijk doen
Waarom zou je het jezelf moeilijk maken als je alles onder één dak kunt regelen? Bij ons ben je aan het juiste adres om jouw droom van een eigen huis werkelijkheid te maken. Met ons totaalpakket combineren we onze expertise in het vinden van jouw ideale woning met het regelen van je eerste hypotheek.

Samen vinden we het perfecte huis
Samen gaan we op zoek naar dat perfecte huis waar je al zo lang van droomt. En terwijl we daar druk mee zijn, zorgen we ervoor dat jij de beste deal krijgt voor je eerste hypotheek. Geen gedoe met het schakelen tussen verschillende makelaars en hypotheekadviseurs. Wij nemen alles voor je uit handen, zodat jij je kunt concentreren op het uitkiezen van verfkleuren en meubels voor je nieuwe stek.

Wil jij profiteren van ons totaalpakket aankoop & hypotheek?
Wil je voordelig en vertrouwd verhuizen? Dan is ons totaalpakket iets voor jou. Wij begeleiden je van A tot Z. Van Aankoopadvies tot Hypotheekadvies.

Jouw eerste hypotheek afsluiten

Persoonlijk
Wij bieden jou de best passende hypotheek. Bij ons zijn er geen kleine lettertjes. Jij kunt straks zorgeloos wonen in jouw droomhuis mét financiële rust. Wij geven je een persoonlijk advies, hoe je situatie ook is.
Deskundig
Onze experts hebben jarenlange ervaring als hypotheekadviseurs en houden hun kennis op peil met opleidingen en trainingen. Altijd op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen vinden wij heel normaal!
Onafhankelijk
Ons advies is 100% onafhankelijk. Wij zijn niet gebonden aan bepaalde hypotheekverstrekkers en de keuze voor een geldverstrekker wordt bepaald door jou op basis van jouw wensen en mogelijkheden.

Kijken naar de mogelijkheden

Je leest en hoort het de laatste tijd veel: het is voor starters op de woningmarkt onmogelijk een huis te kopen. Het is zeker waar dat het kopen van een eerste woning de afgelopen jaren moeilijker is geworden, maar er zijn nog genoeg mogelijkheden waardoor het wél kan. Wij helpen je hier graag bij en kijken naar jouw opties.

Wij zijn graag onderdeel van het proces naar jouw eerste huis. Wij helpen jou met het aankopen van je eerste woning, kiezen van de juiste hypotheek en alle andere aspecten die hier mee te maken hebben. Weet jij tot nu toe nog vrij weinig over het kopen van een huis of over hypotheken? Dat is heel logisch. Wij helpen dagelijks mensen met het aankopen van hun eerste woning en werken samen met erkende hypotheekadviseurs.

Plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek

Wat kost het?

Een hypotheek die bij jou past, daar kun je op vertrouwen met het advies van de erkend hypotheekadviseurs. Met het advies van onze adviseurs weet je zeker dat je maandelijks niet te veel betaalt, maar dat je hypotheek wel voldoet aan al je wensen en voorwaarden. Bovendien weet je precies wat je kunt lenen. Uiteindelijk bespaar je met ons advies maandelijks geld omdat je erop kunt vertrouwen dat de hypotheek past bij jouw situatie. We vertellen je graag meer over tarieven.

Hier moet je als starter op letten

Voor starters zijn er verschillende onderwerpen waar je over na moet denken voordat en tijdens dat je een huis gaat kopen. Voordat je een huis wilt kopen, heb je eerst inzicht nodig in je financiële mogelijkheden. De hoogte van de te verkrijgen hypotheek heeft te maken met verschillende factoren. Dat is de hoogte van het (gezamenlijke) eigen vermogen, de (gezamenlijke) schulden en natuurlijk het bruto inkomen. Ook is het voor een starter gunstig om eens te kijken of je in aanmerking komt voor de vrijstelling op de overdrachtsbelasting. Lees hierover meer verder op deze pagina.

De volgende onderwerpen komen aan het licht op deze pagina:

  • Overdrachtsbelasting
  • Starterslening
  • Perspectiefverklaring of arbeidsmarktscan
  • Bieden en onderhandelen
  • Borgstelling
  • Nationale hypotheek garantie (NHG)
  • Studieschuld

  Starters

  Overdrachtsbelasting betaal je wanneer je een pand of een stuk grond koopt. Ook wanneer je rechten van een pand of een stuk grond koopt, betaal je overdrachtsbelasting. Om starters aan een woning te helpen, hoeven huizenkopers tussen de 18 en 35 jaar deze belasting niet te betalen. Dit geldt echter alleen wanneer je een huis koopt van maximaal €440.000. In januari 2023 is het maximale bedrag verhoogd van €400.000 naar €440.000. Dit in verband met de verhoogde huizenprijzen.

  Voorwaarden vrijstelling overdrachtsbelasting:

  • De koper is ouder dan 18 jaar en jonger dan 35 jaar
  • De koper koopt een woning
  • De koper heeft de vrijstelling voor overdrachtsbelasting niet eerder ontvangen en dit kan hij of zij schriftelijk verklaren. Deze verklaring is op de website van de Belastingdienst te downloaden.
  • De koper woont zelf in de woning. De woning mag niet (onder)verhuurd worden. Hiervoor moet een verklaring worden ingevuld.
  • De waarde van de woning is niet hoger dan €440.000.

  Als je in loondienst werkt, is het duidelijk wat er maandelijks op je rekening binnenkomt. Hierdoor is het inzichtelijk of je de lasten van de koopwoning die je op het oog hebt kunt dragen. Maar er zijn genoeg mensen die niet in (vaste) loondienst werken, maar op uitzendbasis of als flexwerker. Deze doelgroep kan tegenwoordig een hypotheek aanvragen op basis van een perspectiefverklaring of een arbeidsmarktscan.

  Werk je een jaar of langer als flexwerker voor een uitzendorganisatie? Dan kun je een perspectiefverklaring aanvragen. In de perspectiefverklaring wordt vastgelegd dat er voor jou voldoende perspectief op de arbeidsmarkt is. Dit geeft de hypotheekverstrekker meer zekerheid.

  Heb jij een tijdelijk contract of ben je flexwerker in loondienst? Dan is er de arbeidsmarktscan. Net als bij de perspectiefverklaring wordt er bij de arbeidsmarktscan gekeken naar de kansen die je hebt op de arbeidsmarkt. Meer informatie over de arbeidsmarktscan lees je hier: www.arbeidsmarktkansen.nl

  Hier moet je op letten tijdens het uitbrengen van een bod

  Heb jij je droomhuis gevonden en wil je gelijk actie ondernemen? Dan moet je eerst weten hoe je te werk moet gaan. Wij helpen je graag tijdens het aankopen van een woning en leggen we je graag de stappen uit die je moet ondernemen om een huis te kopen. In een markt met beperkt aanbod kan het biedingsproces ook anders verlopen. Juist in deze situatie is het verstandig om een aankoopmakelaar in te schakelen

  Bereken van te voren wat je budget is

  Bepaal eerst wat het huis waard is zodat je vervolgens kunt uitrekenen hoeveel geld er nodig is. Om te bepalen wat een goed bod is, kun je een woning van te voren laten taxeren. Bereken als je een bod gaat uitbrengen je gewenste bod, maar ook het bod wat je maximaal kan uitbrengen. Ga dan ook nooit over dit bedrag heen, je wilt niet het risico lopen dat je het huis krijgt en je het uiteindelijk toch niet kan betalen. Ga na wat je kunt lenen. Denk ook even aan de kosten die je kwijt bent aan de verhuizing zelf, hier moet je ook rekening mee houden tijdens het bieden. Er moet wel geld overblijven voor eventuele reparaties, nieuwe meubels of een verhuisbedrijf.

  Het bod uitbrengen

  Spannend! We gaan ons openingsbod uitbrengen. Helaas is er nog geen regel of formule uitgevonden waarmee je altijd het perfecte openingsbod doet. Dit komt omdat er veel factoren een rol spelen bij de waarde van een huis. Zorg er wel voor dat je niet gelijk hoog inzet, dan kan je altijd nog hoger bieden als er een tegenbod komt. Daarnaast wil je wel serieus genomen worden als koper en je wilt niet de verkoper kwetsen door een veel te laag bod uit te brengen. Dit kan er voor zorgen dat de gunfactor omlaag gaat als je uiteindelijk hoger wilt bieden. Als jouw bod dichtbij het bod van andere bieders ligt, moet de verkopende partij een keuze gaan maken. De keuze voor de verkoper is vaak deels gebaseerd op een gunfactor, daarom wil je dat de verkoper jou de woning gunt. Laat je daarom altijd van je goede kant zien bij de verkoper.

  Weet je nog niet zeker of je de financiering rond krijgt of wil je bijvoorbeeld nog een bouwkundig onderzoek laten doen? Neem dat dan als voorbehoud mee in je bod. Als je het eens bent over de prijs, kun je een optie op het huis vragen bij de makelaar of de verkoper. De eigenaar mag het huis dan enkele dagen niet aan een ander verkopen.

  Wanneer je een huis koopt, sluit je een hypotheek af. Als je een hypotheek afsluit met Nationale Hypotheek Garantie ben je zeker van een verantwoorde lening. Dit betekent dat als jij door omstandigheden jouw hypotheek niet meer kan betalen, de Nationale Hypotheek Garantie jou een vangnet kan bieden. Denk hierbij aan omstandigheden als werkloosheid, scheidingen, of het verlies van je partner.

  Wil jij in aanmerking komen voor een Nationale Hypotheek Garantie? Dan mag de koopsom of marktwaarde van de woning niet meer zijn dan €405.000. Als je energiebesparende voorzieningen neemt dan wordt dit bedrag verhoogd met 6%. Je inkomen bepaalt wat je maximaal kan lenen.

  Bereken je maximale hypotheek

  Ook een vrijblijvend startersgesprek?

  Wij helpen je graag verder!

  Lees hier de gerelateerde blogs voor meer informatie

  Kan ik vrijstelling krijgen op overdrachtsbelasting?

  Als jij in Nederland een stuk grond of een pand koopt, krijg je te maken met overdrachtsbelasting. Ook als jij bepaalde rechten of aandelen koopt, betaal je overdrachtsbelasting. Overdrachtsbelasting is de belasting die je betaalt bij de overdracht van een woning. Deze bedraagt 2% van de aankoopwaarde. In sommige gevallen betaal je geen overdrachtsbelasting. We vertellen je graag hoe dat zit. Ontdek direct of jij het recht hebt op vrijstelling van de overdrachtsbelasting.

  22 mei 2023 Meer lezen

  Bezoekadres:
  kempen & oberdorf - Sittard
  Rijksweg Zuid 121
  6134 AA Sittard

  Bezoekadres:
  kempen & oberdorf - Stein
  Haalbrugskensweg 12
  6171 JA Stein

  Back to top