Hypotheekadvies

Ook voor hypotheekadvies kun je terecht bij kempen & oberdorf

Goed voorbereid een huis kopen

Het kopen van een huis is een terrein met allerlei voetangels en klemmen. Je krijgt te maken met regels, wetten, mogelijkheden en onmogelijkheden. En er zijn veel vragen die je dan zult willen stellen. Tijdens de bezichtiging zal je er vast een aantal vergeten.

Totale ontzorging

In jouw woonreis is het wel zo makkelijk om in één keer alles geregeld te hebben. Zo kunnen wij je bijvoorbeeld voorzien in de verkoop van je woning, de zoektocht en aankoopbegeleiding bij een nieuwe woning, het geven van hypotheekadvies en eventueel ook nog je nieuwe woning taxeren.

Speciale website voor hypotheekadvies

Ben je opzoek naar een gedegen hypotheekadvies en wil je alvast berekenen wat je potentieel kunt lenen? Klik dan verder naar onze website speciaal voor hypotheken en verzekeringen.

Meer over hypotheken

Rick kempen uitleg

Hypotheekvormen

Bij deze hypotheekvorm los je iedere maand een deel van de lening af. Dit is echter geen vast bedrag. Aan het begin van de looptijd los je weinig af en betaal je veel rente; aan het eind van de looptijd los je meer af en betaal je minder rente. Gedurende de looptijd van de lening wordt jaarlijks hetzelfde bedrag betaald voor rente en aflossing samen. Zeker de eerste tien jaar is dat minder dan bij de lineaire hypotheek. Jonge starters op de woningmarkt hebben veel voordeel bij deze hypotheekvorm, omdat bij aanvang de netto-maandlasten relatief laag zijn. De netto-lasten worden in de loop van de tijd hoger.

Bij de lineaire hypotheek los je iedere maand een vast deel van de lening af. De rente wordt steeds berekend over het nog niet afgeloste deel van de hypotheek en daalt dus. In de beginperiode zijn de hypotheeklasten het hoogst, jaarlijks worden de lasten lager. Over de gehele looptijd bezien, is deze hypotheekvorm de voordeligste. Je kunt voor deze hypotheekvorm kiezen wanneer je in korte tijd vermogen wilt opbouwen of een inkomensdaling verwacht.

Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je maandelijks alleen rente over de hypotheeklening. Je bouwt met de hypotheek geen vermogen op waarmee je de hypotheekschuld kunt aflossen. Los je tussentijds niet uit eigen initiatief af, dan blijft de schuld tijdens de looptijd hetzelfde. Bij verkoop van het huis, of uiterlijk aan het einde van de looptijd, moet je in principe de hele lening terugbetalen. Een aflossingsvrije hypotheek loopt meestal 30 jaar, net als veel andere hypotheken.

Meer informatie over hypotheken?

Neem contact met ons op.

Bezoekadres:
kempen & oberdorf - Sittard
Rijksweg Zuid 121
6134 AA Sittard

Bezoekadres:
kempen & oberdorf - Stein
Haalbrugskensweg 12
6171 JA Stein

Back to top