Taxatie van je huis

Taxaties via kempen & oberdorf

Wil jij je woning of bedrijfspand laten taxeren? Heb je een taxatierapport nodig voor een hypotheek, een aankoopbeslissing of juist voor de verkoop van je woning? Bij kempen & oberdorf zijn twee gecertificeerd taxateurs werkzaam, die beiden staan ingeschreven in het N.R.V.T. register, waardoor vakbekwaamheid en ethiek gewaarborgd is. Marcello Oberdorf is gecertificeerd als taxateur Wonen/MKB en Bedrijfsmatig Vastgoed. Linda Queis-Fijen is gecertificeerd als taxateur Wonen/MKB. We taxeren voor alle financiële instellingen en kunnen de taxatierapporten laten valideren door het NWWI.

Waarom een taxatie door kempen & oberdorf?

  • Gecertificeerde taxateurs
  • Vele jaren ervaring en vakbekwaam
  • Veel kennis over de regio
  • Taxaties geldig bij alle geldverstrekkers
Kempen en Oberdorf Wonen

Veelgestelde vragen

Wanneer heb ik een taxatie nodig?

Wanneer je de financiering aanvraagt voor je nieuwe woning is er een gevalideerd taxatierapport nodig. Naast het aanvragen van een hypotheek, kan een gevalideerde taxatie ook nuttig zijn bij het aankopen van een huis voor het bepalen van de onderhandeling en financiering. Daarnaast wordt een taxatie vaak gebruikt om de waarde te bepalen voor verkoop of om de boedelverdeling vast te stelen bij een scheiding of overlijden.

Wat is een gevalideerd taxatierapport?

Het taxatierapport dient gevalideerd te zijn, wat betekent dat jouw woning is getaxeerd door een makelaar/taxateur die is aangesloten bij een onafhankelijk validatie-instituut. Dit instituut controleert of de taxatie op een uniforme manier is uitgevoerd, zodat er zekerheid is dat de waarde van woningen allemaal op dezelfde manier worden bepaald. Hiermee worden frauduleuze praktijken voorkomen.

Kan ik ook een taxateur uit een andere regio inschakelen?

Nee, dit is niet mogelijk. Geldverstrekkers eisen dat een makelaar/taxateur veel kennis heeft van de omgeving. Om dit te waarborgen mogen taxateurs enkel binnen een straal van 20 kilometer van hun vestiging taxeren.

Verschil taxatie en waardebepaling

Het grootste verschil is merkbaar wanneer deze gegevens van toepassing zijn in het proces van een huis kopen of verkopen. Als je je gaat oriënteren om een andere woning te kopen, kan een waardebepaling je inzicht geven in je bestedingsruimte en je overwaarde. Voor het verstrekken van een hypotheek is deze waardebepaling niet voldoende. Hiervoor heb je een taxatie nodig, dit is een op schrift gestelde verklaring over de waarde van het huis. Deze wordt altijd gedaan door een gecertificeerde makelaar of taxateur. Tot slot kun je de gratis waardebepaling gebruiken tijdens het oriënteren op andere woningen of als je nieuwsgierig bent. Hier vind je alles over de waardebepaling.

Wil je een taxatie aanvragen?

Neem dan gerust contact op!

Taxatie inplannen? Laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Jouw droomhuis nog niet gevonden?

Schrijf je in!

Bezoekadres:
kempen & oberdorf - Sittard
Rijksweg Zuid 121
6134 AA Sittard

Bezoekadres:
kempen & oberdorf - Stein
Haalbrugskensweg 12
6171 JA Stein

Back to top